Endelig er par solskinstimer

Endeligt var det tørvejr i mere end en dag. Og jeg skal love for at jeg har brugt mange solskinstimer udendørs, med en pensel i hånden, de sidste par dage. Det er nu egentligt mest Mikkel, der er i gang med værktøjet, jeg er blevet lidt magelig på den front efter jeg er flyttet sammen med en mand, som gider værktøj, og i øvrigt også er god til det, men lige slibning og maling er mit område. Så bolden var rimeligt meget på min banehalvdel.

Som tidligere nævnt, havde vi en lidt længere liste med malerprojekter, der skulle ordnes denne sommer. Men det kræver lidt mere end en dags tørvejr, da træet helst skal være godt tørt og have fred og ro til at tørre bagefter. Så det må siges, at åbningen for gennemførsel af disse projekter har været meget lille denne sommer.

Men efter hårdt arbejde de sidste 3 dage, kan følgende projekter tjekkes af:

Carport

image

image

Den trængte til at blive frisket op. Dette projekt var lidt ekstra vigtigt at få gjort, så vores nye vaskesnore kan blive hængt op. Når vi inden længe skal have muret nye vægge op til vores ekstra badeværelse, mister vi en hel del udendørs tørreplads til vores tøj. Så vi måtte finde et nyt sted. Vi bruger nemlig næsten aldrig tørretumbler (for tiden har vi slet ingen), så det var en meget vigtig ting for os at få styr på.

Udhæng

image

Ja… Billedet taler næsten for sig selv. Til venstre er før og til højre er efter. Udhænget sidder på naboens garage, men er meget synligt i vores have. Det pyntede gevaldigt. I forgrunden ser i min mands japanske have. Vores have er delt op i forskellige temaer, som i en dag vil få en rundtur blandt. Men i dag er det projekt maling, der er i fokus:)

Hegn (front and back;)

image

Som tidligere skrevet er det ikke mere end et år siden, at vi malede vores hegn, men desværre var malingen købt alt for billigt. I kan måske se forskellen på billedet eller måske er det tydeligere at se her:

førimage

efterimage

Men nu blev det projekt altså også afsluttet. Både forside og bagside.

Træterrassen

image

Puha.. Ja, hvordan skal jeg sige det? Det er et af de steder, som beskriver meget godt, hvordan vi er som mennesker og hvordan vi tilgår projekter. For omkring 1 måned siden kalder Mikkel (min mand) på mig. Han viser mig stolt at han har hevet et terrassebræde op: “Se! Det er helt fint på bagsiden.” Siger han smilende. Bræddet er hevet op midt på træterrassen! Jo jo vi havde da snakket om, at den maling vi havde brugt så forfærdenligt ud og det stod også på ønskelisten at få skiftet brædderne, men nu var vi ligesom i gang… Åbenbart! Vi flyttede tingene fra terrassen væk og fortsatte med at hive brædder op, bankede dem fri for skruer og vendte dem om.image

Da vi havde vendt brædderne måtte vi erkende, at de lige skulle have en let slibetur, for at få gammelt maling af, der havde sneget sig om på den forkert side.

image

Efter et par timer og en tur i Silvan, ud til vores lokale byggemarkedsguy, for at få byttet den første sliber, som brændte sammen, var vi klar til maling.

Vi brugte denne:image

Og nej, vi bliver ikke betalt for at reklamere for den, så kloge er vi ikke. Men nu har vi virkelig brugt mange forskellige slags terrassemaling på de brædder.  Hold nu op, hvor findes der mange grimme farver teak ude i de danske byggemarkeder. Trip trap teak er faktisk den første, der har givet os et pænt resultat. Vi startede med at bruge en rulle til at smører på med, men det var en ommer. Heldigvis havde vi jo sliberen. Men efter to gange med pensel fik vi dette fine resultatet:imageimageimageimageimage

Hvor er vi glade for at vi ikke bare kasserede de brædder. For det første fejlede de ikke noget og bare at smide noget ud, for at smide ud, er meget imod vores ånd. For det andet, som en af vores veninder påpegede, så slap vi for at slæbe alt træet væk, hente nye brædder og save dem til. Det virker måske banalt, men det er mange timers arbejde (og penge) vi har sparet. Og vi har fået et pænere og mere rustikt look, end vi ville have fået med nye brædder. Vi synes terrassen har fået sjæl.

Plaske pjaske vejr og pizza

Den store plan denne sommer var egentlig, at der skulle males en del: både skur, hegn, garage, udhæng og legehus trænger.

Men vejret har gjort sit for at modarbejde den plan. Indtil videre har vi fået malet den ene side af vores hegn ud til vejen, men det er jo også det vigtigste, så naboerne tror der bor pæne og ordentlige mennesker på den anden side.

image

Desværre er det andet år i træk vi svinger penslen her. Sidste år købte vi nogle billige spande med maling i Netto. For billigt! Vores garage, som blev malet for 6 år siden, så pænere ud end hegnet, der blev malet for 1 år siden. Straffen er hård og ubarmhjertig. På med plastik hanskerne, fat i penslerne og i gang med det man kan kalde en ommer. Heldigvis havde jeg en lille hjælper.

image

Vores børn vil altid gerne være med og hjælpe til på deres helt egen måde. Børnene har en lidt anderledes opfattelse af deres egne kompetenceområder og kvalifikationer end forældrene, hvilket af og til resultere i samarbejdsvanskeligheder. Et lille trick vi bruger, når vi maler udendørs, er at give børnene en murerkost eller en spand med vand og en pensel. Så går de foran os og fejer snavs af eller maler med vand. Vandet gør at det man maler på bliver mørkere og de tror at de maler.

NU har det været varmt et par dage og snart er træet på matriklen så tørt, at vi kan få malet de sidste projekter.

MEN i virkeligheden skulle dette indlæg ikke handle om maling, men om et andet lille trick jeg et stykke tid har tænkt, at jeg ville dele med jer.

Jeg har beslutter at bloggen skal omhandle endnu en kategori der hedder haps, haps, haps. Ikke fordi vi er gourmet kokke, men vi kan godt lide at lave mad og stå i et køkken. Vi finder meget inspiration ved andres madlavning, så måske finder nogle også inspiration i vores.

Det første trick er hemmeligheden bag en perfekt hjemmelavet pizza.

Her i huset har vi længe eksperimenteret med at finde den gyldne vej, der fører til en sprød pizzabund. Vi har sågar prøvet en pizza ovn, men uden held. Pizzamanden syntes uovervindelig! Men nu har vi fundet den skjulte skat. Så her har I skabelsesberetningen på den perfekte pizza:

I begyndelsen var der blot en tom skål. I skålen blev der blandet gær, lunkent vand, olie, sukker og salt. Nu var der skabt liv. Livet trives og plejes med rigelige mængder af mel. Det rives fra hinanden og sættes sammen på nye måder; lad der bliver æltet. Vi kalder den nye skabning for dej. Dejen dækkes med et klæde og få lov at få fred og ro til at blive stor og stærk.

I mellem tiden tændes ovnen på max varme (vores er 300 grader). Når dejen er ved at være klar gøres en ganske almindelig stegepande klar på komfuret. Skru op til maks på komfuret. Nå panden er godt varm, skruer du ned til lidt over middel.

Og det er nu den vigtigste del begynder.

Tag den velvoksne dej og rul den ud i tynde cirkler på størrelse med panden. Der bliver flere af en portion dej. Læg dem på panden en efter en. Dejen er færdig når den er stiv og nem at tage af panden, samt har fået lidt farve under bunden. Det tager 1-2 min.


image

Dette er en børnemodel. Bagefter putter du dit fyld på efter smag og behag.

image

Vi lavede i dag 2 pizza modeller: 1 med masser og gris og 1 kartoffelpizza. Har du ikke prøvet kartoffelpizza endnu, så må du i gang. Fyldet er julienne tynde kartoflerskiver, løg, oregano og lidt olie. Vi har desuden puttet små stykker af himlen på, også kendt som bacon.

Nu skal pizzaerne bare i ovnen indtil de har fået den ønskede farve ca. 5-10 min.image

Så er der pizza med sprød bund. Hvis der er bunde i overskud, som har været på panden. Så kan de let fryses ned og tages op en anden gang.

Velbekomme..

Bliver man nogen sinde rigtigt færdig med at bygge om?

Jeg tror der er rigtigt mange husejere, der er glade for at være husejere. MEN jeg tror de fleste på et tidspunkt har tænkt: “Lejere, de ved slet ikke, hvor godt de har det!” For der er altid noget at lave i et hus, det er der også i en lejet lejlighed, for udlejeren!

I virkeligheden burde denne blog være startet for ca. 3 år siden. Hvor vi gennemgik en større renovering af huset. Altså så stor, at der var flere, som spurgte om det ikke var nemmere bare at købe et nyt hus? Men nu er nemmere ikke altid det rigtige. Jeg vil meget kort i billeder fortælle, hvad vi kom fra og hvad det er blevet til, så i kan få en ide om vores tidligere projekt:

ombygning 1ombygning 2

ombygning3ombygning5ombygning6

ombygning10  ombygning7  ombygning9ombygning8

Efter sådan en omgang, skulle man synes at vi var færdige. Meeen med 3 børn og evig kø til badeværelset har vi måtte indse, at et badeværelse nr. 2 er en rigtig god ide.

Efter store overvejelser kommer badeværelset til at ligge her:

udhæng1

Som i kan se, er vi så heldige at have et stort udhæng, så det meste af badeværelset kan komme til at være under eksisterende tag.

udhæng2

Første etape af dette projekt har løbende været i gang henover sommeren, hvor vi har tegnet kridt streger på fliserne samt målt og regnet for at finde frem til, hvor stort badeværelset skal være og hvordan det skal indrettes. Indtil videre står der følgende på to do listen:
– Kontakte Fredericia Kommune og få de nødvendige godkendelser.
– Tage mursten ned og rense dem, så de kan genbruges til de nye ydre vægge.
– Flytte terrassesten
– Grave ud til ny kloak
– Bygge nyt badeværelse:)
– Skære hul til ny dør mellem soveværelse og badeværelse.
– Nedlægge rosenbed

Det Sidste bliver det første. Disse roser har stået og pyntet på vores terrasse de sidste 10 år. De er begyndt at virke lidt trætte og da terrassen bliver mindre pga. tilbygningen, har vi valgt at flytte roserne og ligge sten i stedet.

udhæng4

Dette vil være det første, og formegentlig også den nemmeste del, af vores kommende badeværelses projekt, som vi løbende vil vende tilbage til henover efteråret. Så følg med for vi har nogle lidt anderledes løsninger i ærmet. Vi bor i et typehus, men er ikke typehus mennesker.