Bliver man nogen sinde rigtigt færdig med at bygge om?

Jeg tror der er rigtigt mange husejere, der er glade for at være husejere. MEN jeg tror de fleste på et tidspunkt har tænkt: “Lejere, de ved slet ikke, hvor godt de har det!” For der er altid noget at lave i et hus, det er der også i en lejet lejlighed, for udlejeren!

I virkeligheden burde denne blog være startet for ca. 3 år siden. Hvor vi gennemgik en større renovering af huset. Altså så stor, at der var flere, som spurgte om det ikke var nemmere bare at købe et nyt hus? Men nu er nemmere ikke altid det rigtige. Jeg vil meget kort i billeder fortælle, hvad vi kom fra og hvad det er blevet til, så i kan få en ide om vores tidligere projekt:

ombygning 1ombygning 2

ombygning3ombygning5ombygning6

ombygning10  ombygning7  ombygning9ombygning8

Efter sådan en omgang, skulle man synes at vi var færdige. Meeen med 3 børn og evig kø til badeværelset har vi måtte indse, at et badeværelse nr. 2 er en rigtig god ide.

Efter store overvejelser kommer badeværelset til at ligge her:

udhæng1

Som i kan se, er vi så heldige at have et stort udhæng, så det meste af badeværelset kan komme til at være under eksisterende tag.

udhæng2

Første etape af dette projekt har løbende været i gang henover sommeren, hvor vi har tegnet kridt streger på fliserne samt målt og regnet for at finde frem til, hvor stort badeværelset skal være og hvordan det skal indrettes. Indtil videre står der følgende på to do listen:
– Kontakte Fredericia Kommune og få de nødvendige godkendelser.
– Tage mursten ned og rense dem, så de kan genbruges til de nye ydre vægge.
– Flytte terrassesten
– Grave ud til ny kloak
– Bygge nyt badeværelse:)
– Skære hul til ny dør mellem soveværelse og badeværelse.
– Nedlægge rosenbed

Det Sidste bliver det første. Disse roser har stået og pyntet på vores terrasse de sidste 10 år. De er begyndt at virke lidt trætte og da terrassen bliver mindre pga. tilbygningen, har vi valgt at flytte roserne og ligge sten i stedet.

udhæng4

Dette vil være det første, og formegentlig også den nemmeste del, af vores kommende badeværelses projekt, som vi løbende vil vende tilbage til henover efteråret. Så følg med for vi har nogle lidt anderledes løsninger i ærmet. Vi bor i et typehus, men er ikke typehus mennesker.