Plaske pjaske vejr og pizza

Den store plan denne sommer var egentlig, at der skulle males en del: både skur, hegn, garage, udhæng og legehus trænger.

Men vejret har gjort sit for at modarbejde den plan. Indtil videre har vi fået malet den ene side af vores hegn ud til vejen, men det er jo også det vigtigste, så naboerne tror der bor pæne og ordentlige mennesker på den anden side.

image

Desværre er det andet år i træk vi svinger penslen her. Sidste år købte vi nogle billige spande med maling i Netto. For billigt! Vores garage, som blev malet for 6 år siden, så pænere ud end hegnet, der blev malet for 1 år siden. Straffen er hård og ubarmhjertig. På med plastik hanskerne, fat i penslerne og i gang med det man kan kalde en ommer. Heldigvis havde jeg en lille hjælper.

image

Vores børn vil altid gerne være med og hjælpe til på deres helt egen måde. Børnene har en lidt anderledes opfattelse af deres egne kompetenceområder og kvalifikationer end forældrene, hvilket af og til resultere i samarbejdsvanskeligheder. Et lille trick vi bruger, når vi maler udendørs, er at give børnene en murerkost eller en spand med vand og en pensel. Så går de foran os og fejer snavs af eller maler med vand. Vandet gør at det man maler på bliver mørkere og de tror at de maler.

NU har det været varmt et par dage og snart er træet på matriklen så tørt, at vi kan få malet de sidste projekter.

MEN i virkeligheden skulle dette indlæg ikke handle om maling, men om et andet lille trick jeg et stykke tid har tænkt, at jeg ville dele med jer.

Jeg har beslutter at bloggen skal omhandle endnu en kategori der hedder haps, haps, haps. Ikke fordi vi er gourmet kokke, men vi kan godt lide at lave mad og stå i et køkken. Vi finder meget inspiration ved andres madlavning, så måske finder nogle også inspiration i vores.

Det første trick er hemmeligheden bag en perfekt hjemmelavet pizza.

Her i huset har vi længe eksperimenteret med at finde den gyldne vej, der fører til en sprød pizzabund. Vi har sågar prøvet en pizza ovn, men uden held. Pizzamanden syntes uovervindelig! Men nu har vi fundet den skjulte skat. Så her har I skabelsesberetningen på den perfekte pizza:

I begyndelsen var der blot en tom skål. I skålen blev der blandet gær, lunkent vand, olie, sukker og salt. Nu var der skabt liv. Livet trives og plejes med rigelige mængder af mel. Det rives fra hinanden og sættes sammen på nye måder; lad der bliver æltet. Vi kalder den nye skabning for dej. Dejen dækkes med et klæde og få lov at få fred og ro til at blive stor og stærk.

I mellem tiden tændes ovnen på max varme (vores er 300 grader). Når dejen er ved at være klar gøres en ganske almindelig stegepande klar på komfuret. Skru op til maks på komfuret. Nå panden er godt varm, skruer du ned til lidt over middel.

Og det er nu den vigtigste del begynder.

Tag den velvoksne dej og rul den ud i tynde cirkler på størrelse med panden. Der bliver flere af en portion dej. Læg dem på panden en efter en. Dejen er færdig når den er stiv og nem at tage af panden, samt har fået lidt farve under bunden. Det tager 1-2 min.


image

Dette er en børnemodel. Bagefter putter du dit fyld på efter smag og behag.

image

Vi lavede i dag 2 pizza modeller: 1 med masser og gris og 1 kartoffelpizza. Har du ikke prøvet kartoffelpizza endnu, så må du i gang. Fyldet er julienne tynde kartoflerskiver, løg, oregano og lidt olie. Vi har desuden puttet små stykker af himlen på, også kendt som bacon.

Nu skal pizzaerne bare i ovnen indtil de har fået den ønskede farve ca. 5-10 min.image

Så er der pizza med sprød bund. Hvis der er bunde i overskud, som har været på panden. Så kan de let fryses ned og tages op en anden gang.

Velbekomme..